INFORMATIE OVER

Onderhoud

Hartman meubelen zijn ontworpen om jaar na jaar te genieten van alle mooie momenten in het buitenleven. Met Hartman kiest u voor kwaliteit, gecombineerd met design en comfort. Met een beetje extra aandacht voor het onderhoud heeft u nóg langer plezier met uw tuinmeubelen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kunststof

De Jill kuip is vervaardigt uit 100% hoogwaardige kwaliteit kunststof. Deze duurzame kunststof kuip geeft u het maximale zitcomfort en behoeft weinig onderhoud. Ook is de stoel makkelijk te verplaatsen omdat deze licht van gewicht is.

Onderhoud
Jill heeft bij goed gebruik een generatielange levensduur. De kunststof kuip is bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden, hierdoor kan de kuip het hele jaar door zorgeloos buiten blijven staan. Maar om de kunststof kuip het mooiste te houden raden wij een schoonmaak beurt van minimaal één keer per jaar aan. Reinig de stoel met een vochtige doek en neutraal reinigingsmiddel, aan te raden is de Hartman Resin Cleaner. Naspoelen met voldoende water, bijvoorbeeld met de tuinslang.

Let op!
Gebruik geen harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het kunststof waar zich vuil in op hoopt. Dek de stoel ook nooit af! Wees te allen tijde voorzichtig met vuur, olie en vetten of hete voorwerpen bij uw meubelen in verband met blijvende schade.

Aluminium

De onderstellen van de Jill kuipen en de frames van de tafels zijn vervaardigd uit aluminium, ijzersterk en onderhoudsarm materiaal. Ook is het aluminium duurzaam en licht van gewicht.

Onderhoud
Om het aluminium zo mooi mogelijk te houden raden wij aan om het tweemaal per jaar te reinigen. Op deze manier blijft het aluminium in topconditie. Gebruik voor het reinigen een niet-krassend PH neutraal reinigingsmiddel, het liefst de Hartman Universal Cleaner. Voeg het reinigingsmiddel toe aan een ruime hoeveelheid water en reinig uw tuinmeubel met een zachte doek. Door veel water te gebruiken, voorkomt u dat er krassen ontstaan door bijvoorbeeld opgewaaid zand.

Let op!
Wij raden u af om het aluminium schoon te maken met een hogedrukreiniger of een agressief schoonmaak- en/of bleekmiddel. Hiermee kunt u de coating verwijderen of onherstelbaar beschadigen. Ook bestaat de kans dat het aluminium wit uitslaat. Wij raden u af om uw meubel te bedekken met decoratie of andere attributen, hierdoor kunnen er blijvende vlekken of verkleuringen ontstaan. Wees altijd voorzichtig met vuur, olie, vetten of hete voorwerpen bij uw meubelen in verband met blijvende schade. Dek uw meubel nooit af!

Ceramic Glass

Ceramic glass wordt gezien als het perfecte materiaal voor tafelbladen. Ceramic glass is namelijk zeer goed bestand tegen hitte, vocht en zonlicht. Hierdoor kunnen de tafels gerust het hele jaar door buiten blijven staan, ze worden namelijk niet aangetast door de verschillende weersomstandigheden.

Onderhoud
Ceramic glass heeft heel weinig onderhoud nodig. Schoonmaken met een vochtige doek met een mild reinigingsmiddel, wij raden de Hartman Universal Cleaner aan. Naspoelen met voldoende water, bijvoorbeeld met de tuinslang.

Let op!
Gebruik geen hogedrukreiniger om uw ceramic glass tafelblad af te spoelen. De hoge druk tast het materiaal aan. Verder raden wij af om uw tuinmeubel schoon te maken met schuur- en/of bleekmiddel of allesreiniger. Hierdoor kunnen er namelijk scheurtjes ontstaan in het materiaal waarin zich vuil kan ophopen. Tevens adviseren wij u om de meubelen niet af te dekken of om langdurig decoratiemateriaal, zoals bloempotten, placemats, tafelkleden of andere producten, op de meubelen te plaatsen daar er blijvende vlekken of verkleuring kan ontstaan.

HPL

HPL
HPL staat voor High Pressure Laminate. Het is een samenstelling van papierpulp, fenolhars en een toplaag van melanine hars. Deze drie lagen worden ‘samengeperst’ onder zeer hoge druk. Hierdoor ontstaat er een keiharde, lichtgewicht plaat. De HPL plaat is zo hard dat zelfs zonlicht en vocht niet kunnen doordringen. Hierdoor is het materiaal bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden. Regen dringt niet door en uren zonlicht zullen niet zorgen voorverkleuring. Wij verwerken HPL in onze tuinmeubelen als tafelblad. Alle HPL tafels hebben een aluminium onderstel. Deze twee materialen kunnen het hele jaar door buiten blijven staan.

Onderhoud
De HPL tafels hebben zoals genoemd een aluminium onderstel. Het HPL en aluminium zijn beide zeer gemakkelijk schoon te maken. Je kunt de tafels reinigen met water en een zachte doek. Voor een grote schoonmaakbeurt kun je een neutraalreinigingsmiddel aan het water toevoegen. De Hartman Universal Cleaner is hier uitermate geschikt voor. Wij adviseren om het tafelblad na te behandelen met de Hartman HPL Renovator. Hierdoor krijgt het blad een extra beschermlaag voor vlekken en wordt de kleur van het bladbehouden.

Let op!
Gebruik voor het schoonmaken nooit schuurmiddelen, schuursponsjes en middelen die wax bevatten. Deze middelen kunnen namelijk vegen en vlekken achterlaten op het materiaal. Tevens adviseren wij je geen gebruik te maken vaneen hogedrukreiniger om je tafel af te spoelen, de hoge druk tast het materiaal aan. Dek het product ook nooit af!

Parasols

In het Albert Heijn assortiment zitten twee verschillende Jill Parasols. Beide parasols hebben een polyester doek, dit materiaal is sterk, slijtvast en vuilafstotend. De base van de parasol is vervaardigd uit aluminium.

Onderhoud
Om uw parasol in goede conditie te houden, raden wij u aan om regelmatig stof en vuil van het droge parasoldoek te verwijderen. Let er verder op dat u de parasol alleen opvouwt met een droog parasoldoek. U bergt uw parasol het beste op in een speciale beschermhoes, op een beschutte en droge plek. Wil u uw parasol grondig reinigen? Dan kunt u dat het beste doen moet een spons en een zeem. Spuit de geopende parasol eerst nat met een tuinslang, gebruik geen hogedrukreiniger, deze kan de vocht- en vuil werende coating aantasten! Wrijf het parasoldoek vervolgens zachtjes in met een milde zeepoplossing en lauw warm water. Schrob het doek zachtjes schoon en spoel het opnieuw af met een tuinslang. Laat de parasol openstaan tot het doek helemaal droog is.

Let op!
Gebruik geen hogedrukreiniger om uw parasol af te spoelen! De hogedrukreiniger tast het materiaal aan. Verder raden wij u ten zeerste af om de parasol schoon te maken met een schuur- en/of bleekmiddel of een allesreiniger om verkleuring en onherstelbare beschadigingen te voorkomen. Zorg ervoor dat de parasol altijd helemaal droog opbergt daar er anders blijvende vlekken, kringen en verkleuringen kunnen ontstaan. Uw parasol geeft schaduw en biedt bescherming tegen UV-straling, echter de parasol beschermt u niet tegen regen. Wees ten allen tijde voorzichtig met vuur, olie en vetten of hete voorwerpen bij uw parasol in verband met blijvende schade.

Textiel

Gaat uw voorkeur uit naar een zacht zitvlak? Dan is het Jill zitkussen een mooie uitbreiding van uw Jill stoel. Vooral met warme temperaturen kan dit een aangename aanvulling zijn voor extra zitgemak. Het kussen is vervaardigd uit acryl. Dit is een uiterst aangenaam aanvoelende, sterke stof met hoge licht- en kleurechtheid. Ook is acryl vlek- en vuil afwerend en vormvast.

Onderhoud
Voor al het textiel geldt dat u vlekken kunt verwijderen met een licht vochtige doek en een mild niet-agressief schoonmaakmiddel. Wij raden u aan om de stof niet te nat te maken, zo voorkomt u kringen.

Let op!
Gebruik geen hogedrukreiniger om uw kussens af te spoelen! De hogedruk tast het materiaal aan. Verder raden wij u ten zeerste af om uw kussens schoon te maken met een schuur- en/of bleekmiddel of een allesreiniger. Zorg ervoor dat uw kussens altijd door en door droog zijn voordat u ze opbergt daar er anders vlekken of verkleuring kan ontstaan. Wees ten alle tijden voorzichtig met vuur, olie, vetten of hete voorwerpen bij uw kussens in verband met blijvende schade.