INFORMATIE OVER

Onderhoud

Hartman meubelen zijn ontworpen om jaar na jaar te genieten van alle mooie momenten in het buitenleven. Met Hartman kies je voor kwaliteit, gecombineerd met design en comfort. Met een beetje extra aandacht voor het onderhoud heb je nóg langer plezier met jouw tuinmeubelen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kunststof

De Iris kuip is vervaardigt uit 100% hoogwaardige kwaliteit kunststof. Deze duurzame kunststof kuip geeft je het maximale zitcomfort en behoeft weinig onderhoud. Ook is de stoel makkelijk te verplaatsen omdat deze licht van gewicht is.

Onderhoud
Iris heeft bij goed gebruik een generatielange levensduur. De kunststof kuip is bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden, hierdoor kan de kuip het hele jaar door zorgeloos buiten blijven staan. Maar om de kunststof kuip het mooiste te houden raden wij een schoonmaak beurt van minimaal één keer per jaar aan. Reinig de stoel met een vochtige doek en neutraal reinigingsmiddel, aan te raden is de Hartman Resin Cleaner. Naspoelen met voldoende water, bijvoorbeeld met de tuinslang.

Let op!
Gebruik geen harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het kunststof waar zich vuil in op hoopt. Dek de stoel ook nooit af! Wees te allen tijde voorzichtig met vuur, olie en vetten of hete voorwerpen bij jouw meubelen in verband met blijvende schade.

Aluminium

De onderstellen van de Iris kuipen en de frames van de tafels zijn vervaardigd uit aluminium, ijzersterk en onderhoudsarm materiaal. Ook is het aluminium duurzaam en licht van gewicht.

Onderhoud
Om het aluminium zo mooi mogelijk te houden raden wij aan om het tweemaal per jaar te reinigen. Op deze manier blijft het aluminium in topconditie. Gebruik voor het reinigen een niet-krassend PH neutraal reinigingsmiddel, het liefst de Hartman Universal Cleaner. Voeg het reinigingsmiddel toe aan een ruime hoeveelheid water en reinig jouw tuinmeubel met een zachte doek. Door veel water te gebruiken, voorkom je dat er krassen ontstaan door bijvoorbeeld opgewaaid zand.

Let op!
Wij raden je af om het aluminium schoon te maken met een hogedrukreiniger of een agressief schoonmaak- en/of bleekmiddel. Hiermee kun je de coating verwijderen of onherstelbaar beschadigen. Ook bestaat de kans dat het aluminium wit uitslaat. Wij raden je af om jouw meubel te bedekken met decoratie of andere attributen, hierdoor kunnen er blijvende vlekken of verkleuringen ontstaan. Wees altijd voorzichtig met vuur, olie, vetten of hete voorwerpen bij jouw meubelen in verband met blijvende schade. Dek jouw meubel nooit af!

Ceramic Glass

Ceramic glass wordt gezien als het perfecte materiaal voor tafelbladen. Ceramic glass is namelijk zeer goed bestand tegen hitte, vocht en zonlicht. Hierdoor kunnen de tafels gerust het hele jaar door buiten blijven staan, ze worden namelijk niet aangetast door de verschillende weersomstandigheden.

Onderhoud
Ceramic glass heeft heel weinig onderhoud nodig. Schoonmaken met een vochtige doek met een mild reinigingsmiddel, wij raden de Hartman Universal Cleaner aan. Naspoelen met voldoende water, bijvoorbeeld met de tuinslang.

Let op!
Gebruik geen hogedrukreiniger om jouw ceramic glass tafelblad af te spoelen. De hoge druk tast het materiaal aan. Verder raden wij af om jouw tuinmeubel schoon te maken met schuur- en/of bleekmiddel of allesreiniger. Hierdoor kunnen er namelijk scheurtjes ontstaan in het materiaal waarin zich vuil kan ophopen. Tevens adviseren wij je om de meubelen niet af te dekken of om langdurig decoratiemateriaal, zoals bloempotten, placemats, tafelkleden of andere producten, op de meubelen te plaatsen daar er blijvende vlekken of verkleuring kan ontstaan.

All Weather

All weather tuinmeubelen... Je hebt er vast al eens van gehoord. Maar wat is het nu precies? Het zijn tuinmeubelen die zo mooi zijn dat ze er bijna uit zien als binnenmeubelen, maar die in weer en wind buiten kunnen blijven staan. Onze all weather tuinmeubelen hebben als basis een aluminium frame. Het frame wordt bekleed met Quick-Dry-Foam en afgewerkt met een oersterke buitenstof. De all-weather tuinmeubelen zijn speciaal ontwikkeld om het maximale comfort, kwaliteit en design aan je te kunnen bieden.  De stof is water- en vuilafstotend. Het is zo gemaakt dat het water en het vuil niet in de stof trekt. Hierdoor heeft schimmel geen kans om te kunnen groeien. Eventuele vlekken kunnen heel gemakkelijk schoon gemaakt worden (met neutraal reinigingsmiddel en een vochtige doek). De vlek trekt niet in de stof waardoor je niet meer uren hoeft te boenen. Door de combinatie van de stof, het Quick-Dry-Foam en het aluminium onderstel zijn deze producten bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden. Het all-weather ligbed kan uren in de zon staan zonder dat deze verkleurd en de regen zal niet zorgen voor schimmel of onaangename geuren. Hierdoor is het opbergen van het ligkussen niet meer nodig! Daarnaast zijn alle eventuele vlekken heel gemakkelijk te verwijderen omdat ze niet in de stof trekken. Het sterke en roestvrije aluminium frame is de basis voor de producten. Het aluminium is duurzaam en lichtgewicht. Hierdoor zijn de meubelen makkelijk te verplaatsen. Het aluminium hoeft niet behandeld te worden. Over het frame zit namelijk een coating die al genoeg bescherming biedt. Wanneer je het frame toch wilt reinigen kan dit met neutraal reinigsmiddel en een vochtige doek.

Onderhoud:
De tuinmeubelen die afgewerkt zijn met de All Weather stof staan er ook om bekend dat ze heel makkelijk schoon te maken zijn. Eventuele vlekken kunnen in een handomdraai worden verwijderd. De All Weather stof is namelijk zo ontwikkeld dat de vlek niet in de stof trek! Wel is het belangrijk dat eventuele vlekken op de juiste wijze worden schoongemaakt. Dan zul je de beste reinigingsresultaten ervaren.

How to clean:
Spray in met water. Spray in met een sopje van afwasmiddel en water. Maak zachte ronddraaiende bewegingen met een zachte borstel. Spoel goed na met water. Dep droog. Laat aan de lucht drogen.

Let op:
Uitgesloten van de garantie zijn schades die zijn ontstaan door ondeskundig gebruik van meubelen zoals: abnormale belastingen, aantasting door agressieve stoffen, verkeerd onderhoud, reparaties door ondeskundigen, het afdekken van meubelen met beschermhoezen, vlekken door decoratiemateriaal of andere attributen, onjuiste montage, het niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

Eucalyptus

Eucalyptus hout is, naast teakhout, een hardhout en dat is waarom het vaak wordt verwerkt als tuintafel, verwerking in je loungeset of als onderstel van je tuinstoel.Eucalyptus hout is een hardhoutsoort afkomstig uit Australië, maar wordt nu overal op de wereld verbouwd. Eucalyptus hout leent zich erg goed voor het maken van tuinmeubelen, groeit snel en is daarom goedkoper dan teakhout. Daarbij bevat het ook minder olie waardoor eucalyptus sneller zal verkleuren naar donkergrijs.

Onderhoud:
Het schoonmaken van eucalyptus hout kan met (teak) hardhout reiniger. Dit schoonmaakmiddel is gemaakt voor alle hardhoutsoorten en zorgt ervoor dat vuil snel loslaat en dood schimmel, waardoor het minder snel terug komt. Het behandelen van eucalyptus hout kan met iedere hardhout protector. Belangrijk is dan wel dat de tuinmeubelen helemaal droog zijn, anders krijg je alsnog schimmelvorming. Naast het schoonmaken en eventueel behandelen van eucalyptus hout adviseren wij om het in de wintermaanden droog neer te zetten. Niet afdekken!

Let op:
Uitgesloten van de garantie zijn schades die zijn ontstaan door ondeskundig gebruik van meubelen zoals: abnormale belastingen, aantasting door agressieve stoffen, verkeerd onderhoud, reparaties door ondeskundigen, het afdekken van meubelen met beschermhoezen, vlekken door decoratiemateriaal of andere attributen, onjuiste montage, het niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

Parasols

In het Albert Heijn assortiment zitten twee verschillende Hartman Parasols. Beide parasols hebben een polyester doek, dit materiaal is sterk, slijtvast en vuilafstotend. De base van de parasol is vervaardigd uit aluminium.

Onderhoud
Om jouw parasol in goede conditie te houden, raden wij je aan om regelmatig stof en vuil van het droge parasoldoek te verwijderen. Let er verder op dat je de parasol alleen opvouwt met een droog parasoldoek. Je bergt jouw parasol het beste op in een speciale beschermhoes, op een beschutte en droge plek. Wil jij je parasol grondig reinigen? Dan kun je dat het beste doen moet een spons en een zeem. Spuit de geopende parasol eerst nat met een tuinslang, gebruik geen hogedrukreiniger, deze kan de vocht- en vuil werende coating aantasten! Wrijf het parasoldoek vervolgens zachtjes in met een milde zeepoplossing en lauw warm water. Schrob het doek zachtjes schoon en spoel het opnieuw af met een tuinslang. Laat de parasol openstaan tot het doek helemaal droog is.

Let op!
Gebruik geen hogedrukreiniger om jouw parasol af te spoelen! De hogedrukreiniger tast het materiaal aan. Verder raden wij je ten zeerste af om de parasol schoon te maken met een schuur- en/of bleekmiddel of een allesreiniger om verkleuring en onherstelbare beschadigingen te voorkomen. Zorg ervoor dat de parasol altijd helemaal droog opbergt daar er anders blijvende vlekken, kringen en verkleuringen kunnen ontstaan. Jouw parasol geeft schaduw en biedt bescherming tegen UV-straling, echter de parasol beschermt je niet tegen regen. Wees ten allen tijde voorzichtig met vuur, olie en vetten of hete voorwerpen bij jouw parasol in verband met blijvende schade.

Textiel

Gaat jouw voorkeur uit naar een zacht zitvlak? Dan is het Iris zitkussen een mooie uitbreiding van jouw Iris stoel. Vooral met warme temperaturen kan dit een aangename aanvulling zijn voor extra zitgemak. Het kussen is vervaardigd uit acryl. Dit is een uiterst aangenaam aanvoelende, sterke stof met hoge licht- en kleurechtheid. Ook is acryl vlek- en vuil afwerend en vormvast.

Onderhoud
Voor al het textiel geldt dat je vlekken kunt verwijderen met een licht vochtige doek en een mild niet-agressief schoonmaakmiddel. Wij raden je aan om de stof niet te nat te maken, zo voorkom je kringen.

Let op!
Gebruik geen hogedrukreiniger om jouw kussens af te spoelen! De hogedruk tast het materiaal aan. Verder raden wij je ten zeerste af om jouw kussens schoon te maken met een schuur- en/of bleekmiddel of een allesreiniger. Zorg ervoor dat jouw kussens altijd door en door droog zijn voordat je ze opbergt daar er anders vlekken of verkleuring kan ontstaan. Wees ten alle tijden voorzichtig met vuur, olie, vetten of hete voorwerpen bij jouw kussens in verband met blijvende schade.